Benkeplater 1

Bänkskivor

Vilket material och vilken färg på bänkskivan du väljer har stor betydelse för hur du kommer att uppleva ditt nya kök. Vill du ha ett rustikt och varmt kök är trä ett bra val, eller drömmer du kanske om en köksbänk i natursten? Oavsett vilket som är ditt drömkök kan vi erbjuda en passande bänkskiva, både vad gäller material, design och pris. Hos oss hittar du över 150 olika bänkskivor i tjocklekar från 12 till 76 millimeter och i olika prisklasser. Alla bänkskivor kan måttbeställas. Här ser du några av våra mest populära alternativ.

Kaleidscope
Summit
Altitude
Morning Mist
Nordic 1
Torrent

Avonite

En formbar och flexibel bänkskiva utan skarvar. Avonite är ett tekniskt kompositmaterial bestående av två tredjedelar naturliga mineraler och en tredjedel akryl. Eftersom materialet är mjukt innan härdningen kan det formas precis som man vill ha det. Vad sägs om en diskho som istället för att monteras i bänkskivan är ingjuten som en del av formen? Eller en köksbänk som fortsätter upp på väggen och skyddar mot stänk? Eller fortsätter ner mot golvet i en sömlös båge? En bänkskiva i Avonite är mycket hygienisk och lätt att rengöra. Tips: Låt ett proffs ta hand om monteringen så får du garanterat ett resultat som står i paritet med materialets höga kvalitet.

Hvitoljet bambus 1
Naturoljet bambus

Bambu

"Bambu är ett av de mest miljövänliga material du kan välja på din bänkskiva. Ingen växt i världen är mer snabbväxande än bambu – som kan skjuta iväg upp till en meter per dygn utan vare sig konstgödning eller kemikalier. Bambu ger köket en varm känsla och har samma levande färgnyanser som trä, men detta naturmaterial har även andra fördelar. Bambu har en hård och slitstark yta som är lätt att rengöra och underhålla. Samtidigt tål den tuffa tag utan få fula märken."

Kelya 1
Strato
Domoos 1
Entzo
Aura
Trilium

Dekton

Hur åstadkommer man marknadens reptåligaste och robusta bänkskiva? Svaret heter Dekton®, ett avancerat naturmaterial bestående av sand och lera som utsätts för extremt hög temperatur under tillverkningen. Härdningsprocessen ger en keramisk och kompakt bänkskiva med levande naturmönster som tål både solljus och starka diskmedel utan att missfärgas. Dekton är en av de reptåligaste mest lättskötta bänkskivorna på marknaden.

Amerikansk valnøtt
Hvit eik
Oljet eik

Massivt trä

När du väljer en bänkskiva i massivt trä får du en unik produkt, med ett naturmaterials alla unika färgnyanser och mönster. Skivorna finns i olika träslag, tjocklekar och hårdhetsgrader. Gemensamt för dessa levande naturmaterial är att du får lika mycket kärlek tillbaka som du ger. Som du säkert vet kan trä röra sig när luftfuktigheten ändras, men genom att regelbundet behandla ytan med olja får du en köksbänk som bara blir vackrare med åren. Även eventuella nyanskillnader mellan de olika trästavarna jämnas ut med tiden.

Horn

Artikel

HORN – Bärkraftig passion

HORN vill att alla människor ska ha en möjlighet att göra hållbara val. Därför tillverkar de miljövänliga bänkskivor som utmanar den etablerade standarden i branschen, samtidigt som de bidrar till en mer miljövänlig produktion.

Black 1
Carrera Marble
Metallic Brown 1
Chalk White
Nero Portoro Marble
Oriental Stone

Kompaktlaminat

För ett mer raffinerat uttryck kan du välja en tunn laminatskiva, som trots detta är mycket slitstark. I likhet med vanligt laminat är kompaktlaminat praktiskt och hygieniskt, och det finns mängder av mönster, färger och strukturer att välja mellan.

Calacatta Gold
Coral Clay
Eternal Serena
Lagoon
Marquina
Soapstone

Kvartskompositt

Kvarts är ett av naturens hårdaste mineral. Genom att blanda in ca fem procent harts och färgpigment får man ett kompositmaterial med en jämnare färg och struktur än natursten. Den släta, porlösa ytan gör bänkskivan mycket lätt att hålla ren – normalt räcker det bra att torka av den med en våt trasa. Skivan har hög motståndskraft mot fläckar – vilket inte alltid är fallet med mer porösa naturmaterial. Men du bör inte låta mat som innehåller mycket färg ligga alltför länge på bänkskivan.

Black Super Matt
Grey Pieta Marble
Industrial Concrete 2
Mid Grey Matt
White Marble
Ragged Oak 2

Laminat

Billiga och praktiska, men lite tråkiga – så brukade man säga om laminatskivor. Men så är det inte längre. Med nya och bättre tillverkningsmetoder har laminatskivorna närmat sig de mer exklusiva materialen som sten och massivt trä – samtidigt som de är mycket lättskötta. Laminat är ett utmärkt alternativ om du har en begränsad budget men materialet är också både snyggt och praktiskt.

Charcoal
Conifer
Linoleum Burgundy
Nero
Pewter
Smokey blue

Linoleum

Linoleum är ett mjukt och kostnadseffektivt naturmaterial som ger en bänkskiva som är lätt att rengöra. Det tillverkas av harts, linolja och impregnerad filtpapp som limmas på en 2-4 cm tjock spånskiva. Linoleum kan vara känsligt mot vätskor och värme, och du bör använda skärbräda för att undvika repor. På grund av att ytan är mjuk kan dock mindre repor försvinna av sig själva med tiden. När det är dags att byta ut bänkskivan kan du göra det med gott samvete. Linoleum tillverkas av organiskt nedbrytbara material och är inte skadligt för miljön.

Bohus Grey
Cambrian
tajmahal
White Macubas
Indian Black

Natursten

Granit är naturkrafternas eget material, som bildats av att mineral som kvarts, fältspat och glimmer under miljontals år smälts samman av höga tryck och temperaturer djupt nere i jordskorpan. Granit huggs ut direkt ur berget i stora block som bearbetas till bänkskivor med unika mönster och färger som vittnar om vår planets historia och de krafter som format den. Det går bra att rengöra bänkskivan med en fuktig trasa, men kom ihåg att granit är ett naturmaterial med öppna porer. Olja in bänken med stenolja då och då, så undviker du fula fläckar. Vi erbjuder 14 olika bänkskivor av natursten. Fyra av dessa kommer från Cosentino Sensa och levereras färdigimpregnerade och med femton års garanti.

Consentino

Artikel

Cosentino – Världsledare inom natursten

Fokus på hållbarhet, hälsa, säkerhet och en bra arbetsmiljö. Det är några av skälen till att vi har valt att inleda ett samarbete med köksbänkstillverkaren Cosentino.

Boka ritningstid

Gratis ritningstid